КП "Шкільне" пропонує учням сезонне меню | Події і коментарі
Вівторок, 21 січня 2020, 04:49
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися
Реєстрація користувача
Зареєструватися

Вкажіть ваш E-mail:

На вказаний E-mail буде відправлено посилання за яким ви зможете втсановити новий пароль.
Нагадати пароль
Зареєеструватися

КП "Шкільне" пропонує учням сезонне меню

08:28 31.10.2018    Версія для друку  Коментарі Оцінок:
0

Така звичайна для українців осіння страва, як гарбузова каша, в меню закладів громадського харчування майже не з’являється. Спростувати це вирішили в чернігівській школі №30, де шкільна їдальня 30 жовтня запропонувала цю корисну кашу учням початкової школи у складі сніданку. Також до сніданку входили котлета з капустяним салатом і шипшиновий напій.

Дорослі придивлялися, чи сприймуть діти страву з гарбуза. Результат вийшов позитивний: багатьом сподобалося, особливо найменшим. Деякі зізнавалися, що вдома гарбузячої каші не їдять принципово – але в колективі куштували її «за компанію».

На приготування гарбузової каші для всіх молодших школярів цього навчального закладу пішло 32 кілограми гарбуза, 3,2 кг вершкового масла, 980 г цукру і 32 л молока.

Як розповіла завідуюча шкільною їдальнею Олена Святкун, планується, що до кінця року ця страва ще 2-3 рази з’явиться в меню. Що ж до вітамінного шипшинового напою, то його в столових КП «Шкільне» готують часто. Він - одна з новинок шкільного меню цього навчального року. Напій люблять практично всі діти.

-         - Ми завжди включаємо в меню сезонні овочі. За весь рік нема такого дня, щоб не було чогось овочевого. Зараз, поки ще є свіжі огірки-помідори, даємо їх. Потім переходимо на вінегрети, бурякову ікру, квашені овочі. Страви з буряка більшість дітей люблять, - додала вона. – Але найбільше люблять усе-таки, коли ми готуємо картопляне пюре і рибні котлети «Бужок» (за рецептом зі збірника української національної кухні, готуються із твердим сиром). Їх на тарілках не залишається майже ніколи.

На обід в учнів цієї школи сьогодні борщ, картопляне пюре з котлетою та буряковим салатом і чай. А завтра на сніданок – теж чай, бутерброд з сиром і вареники зі сметаною.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає
Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

На Чернігівщині 68 дітей знайшли прихисток у прийомних сім`ях

Минулого року у Чернігівській області створили 21 прийомну сім’ю та 2 дитячих будинки сімейного типу, що дало змогу всиновити 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського...

Найвищі зарплати - в транспортній сфері

В Україні за рівнем оплати праці серед робітничих професій лідирує транспортна галузь - у середньому транспортники отримують 15 тис грн на місяць. Зарплата “блакитних комірців” у...

Правоохоронці перекрили канал постачання наркотиків до Чернігівського СІЗО

Спільними діями прокуратури та слідчих Нацполіції Чернігівської області викрито злочинне угрупування, члени якого налагодили схему постачання наркотичних засобів, психотропних речовин та...

Контрафактний делікатес: через кордон не пропустили 85 кг червоної ікри

Днями, на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі», в рамках проведення операції «Заслон», прикордонники завадили провезенню до України контрабандного...

За нещеплених дітей у школах персонально відповідатимуть керівники закладів

Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад повідомила в інтерв`ю Інтерфакс-Україна, що допуск до школи дітей, які не пройшли вакцинацію, буде особистою відповідальністю керівника...