Неділя, 29 березня 2020, 18:53
Вхід Реєстрація
;

E-mail:

Пароль:

Увійти
Зареєеструватися
Реєстрація користувача
Зареєструватися

Вкажіть ваш E-mail:

На вказаний E-mail буде відправлено посилання за яким ви зможете втсановити новий пароль.
Нагадати пароль
Зареєеструватися

У "Десні" розказали, чим годують військових

15:43 20.03.2019    Версія для друку  Коментарі Оцінок:
0

З   жовтня 2018 року набрала обертів нова система харчування, яка була впроваджена і в 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України.

Салат з капустою і зеленим горошком, суп з грибами, курячі крильця  з гречаною кашею, сік та ананаси. Такий типовий обідній раціон кожного строковика в 169 навчальному  центрі Десна, що дислокується на Чернігівщині.

− Якщо за старої системи перелік продуктів складав всього 36-50 найменувань, то нині їх близько 400. До каталогу харчування входять такі страви як: філе індички, філе куряче смажене з шампіньйонами або запечене в сметанному соусі, борщі, різноманітні супи, реберця свинячі з медовим соусом, горбуша в маринаді, м'ясо по-грузинськи, картопля по-домашньому та чимало інших смачних страв. Тобто, різноманітність «армійської кухні» збільшилася в рази, а деякі військовослужбовці таких страв навіть взагалі ніколи не куштували, − зазначив начальник продовольчої служби 169 навчального центру Андрій Чертов.

Не забувають в навчальному центрі не тільки про калорійність, а й про отримання бійцями, які щодня витримують значні навантаження на полігонах, достатньої кількості вітамінів за рахунок свіжих фруктів та соків. До раціону включили ананаси, банани, ківі, мандарини, солодку кашу з курагою та горіхами, а також йогурти, печиво, шоколад тощо. При цьому собівартість сніданку, обіду і вечері  з розрахунку на одного військовослужбовця становить всього лиш близько 80 гривень. 

Приготування  їжі в центрі здійснюється кваліфікованими спеціалістами на обладнанні нового зразка, яке аналогічне ресторанному. Нові котли, м’ясорубки, тістоміси, сучасні овочеві машини і, зокрема, пароконвектомати, які скорочують термін приготування їжі та полегшують роботу кухарів.

Новий стандарт дає  можливість армійцям самим  обирати страву  на свій смак. Це звичайно не легко, адже на харчуванні в навчальному центрі перебуває близько 3000 військовослужбовців, та завдяки професіоналізму та вправності персоналу їдальні, в першу чергу кухарів, ноу-хау для солдатів стає повсякденною нормою.

Також командуванням навчального центру враховуються всі зауваження та побажання військових, вносяться корективи до меню, тут вважають за головне аби з їдальні солдат виходив не тільки ситий, а й задоволений від сервісу і якості свого обіднього столу.

Із впровадженням нової системи харчування, її переваги мали змогу оцінити військовослужбовці 56-ти частин Збройних Сил України, а впродовж поточного року такі ж позитивні зміни будуть впроваджені у ще майже 300-та військових частинах.


Автор: Підполковник Ігор Березинський, відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України
Коментарів ще немає
Додати коментар
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

Майже 110 тисяч українців повернулися з-за кордону через коронавірус - МЗС

Епідемія коронавірусу стала головною причиною масового повернення українських громадян додому з-за кордону. Станом на вечір 27 березня в Україну повернулися майже 110 тис....

На Чернігівщині ПЛР-тест підтвердив перший випадок коронавірусу

У Чернігівській області зафіксовано перший випадок коронавірусу. Результати ПЛР-тесту надійшли сьогодні, 27 березня, у другій половині дня. Про це повідомив у Facebook голова...

За минулу добу в Україні зафіксовано 93 нових випадки захворювання на коронавірус

Впродовж 27 березня в Україні кількість виявлених осіб інфікованих коронавірсом зросла на третину. За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 28 березня в країні 311 лабораторно...

Центри обслуговування платників на Чернігівщині будуть працювати в іншому форматі

Центри обслуговування платників та Державні податкові інспекції, в яких не створені ЦОП, будуть приймати платників тільки за попереднім записом (телефон, електронна пошта) виключно для надання...

Дистанцію 1,5 метри між відвідувачами має забезпечити сфера торгівлі і послуг

Відповідно до  п. 5 (Рішення з окремих питань) протоколу №10 засідання Кабінету міністрів України від 23 березня суб’єкти господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами...