Чаюванню вчили у бібліотеці Короленко

В останній день вересня з нагоди всеукраїнського Дня бібліотек у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.В.Г. Короленка пройшов захід під назвою «Експозиція традицій чаювання».
Під час заходу завідувач відділу суспільних та гуманітарних наук Валентина Заліська за чашечкою чаю з смачними домашніми варениками розповіла всім присутнім про те, який чай п’ють у різних куточка світу. Також, вона згадала, як правильно його пити та з чим. Цікавим стало те, що чай с цукром п’ють лише жителі колишнього СРСР. Вона відмітила, що солодке псує смак чаю.
Заліська зазначила, що в Японії більше вживають зелений чай ніж чорних. А також, японці розтирають чай у порошок і змішують з водою до стану «сметани».
Валентина розповіла, що є високий та низький чай в Англії. Високий п’ють стоячи, а низький сидячи.
Таким чином, всі присутні могли за короткий час «подорожувати» майже по всьому світові.
Автор: Чернігівщина: події і коментарі
(Оновити зображення коду)